Denne ret kræver lidt forberedelse. Du kan bruge den slags kylling, der nu lige er i køledisken, eller du har i fryseren. Har du en hel kylling kan du partere den - jeg plejer at købe kyllinglår med overlår, det bliver mørt og super lækkert.
Til vores familie: 2 voksne og 1 teenager og en pre-teen og en stor rest 😋
250 g bacon
ca. 2 kg kylling, mindre kan også gøre det.
1 glas vin (jeg foretrækker hvid- eller rosé, men en rest er fint.)
500 g champignons
1 mellemstort hakket løg
6 fed hvidløg
3 stilke rosmarin, eller 1 spsk tørret.
salt
vand
1/4 - 1/2 l piskefløde
Rens og snit champignons.
Hak løg og hvidløg - jeg plejer at køre begge dele gennem minihakkeren sammen.
Steg bacon i en sautépande, eller en gryde med stor bund, til det er sprødt og flyt det over i din cooker, uden at flytte fedtet med.
Brun kyllingen i fedtet fra baconen, og læg derefter i cookeren.
Hæld vinen i panden, og skrab evt. fastbrændt kylling/bacon løs med en spatel. Hæld det hele over kylling og bacon i cookeren.
Tilsæt champignons, løg, hvidløg, rosmarin og salt.
Låg på:
Low: 6 timer, eller længere.
High: 3 timer.
Inden servering:
Tag så meget op som du nu kan, og læg det på et fad (gerne med låg, det skal ikke blive koldt). Vær lidt forsigtig, kyllingen er nu så mør, at den nemt falder fra hinanden.
Fjern evt. stilke fra rosmarin.
Hæld fløden i, og lad cookeren stå på high, indtil det bobler. Hvis du synes det er nemmere at hælde væsken over i en gryde og tilsætte fløden deri, så gør det. Det vigtige er, at det lige skal koge lidt ind, så det bliver sovs, ikke suppe 😉
Hæld sammen igen.
Server med blomkålsris, kogt broccoli, eller hvad du nu lyster.
Hvis du koger saucen meget ind, er det fint med mos til.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar